Σπειροειδής πύργος 600 μέτρων ως δασικό παρατηρητήριο!.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο EFFEKT έχει εκδώσει τα σχέδια για έναν μοναδικό πύργο/παρατηρητήριο, ύψους 600 μέτρων. Πρόκειται για ένα έργο, που αφορά έναν σπειροειδή πύργο παρατήρησης, με θέα 360 μοιρών, στο Haslev της Δανίας. Το τοπικό studio σχεδίασε αυτή τη συνεχή ράμπα από ξύλο ως ενίσχυση για το Camp Adventure, ένα πάρκο περιπέτειας που βρίσκεται στα δάση του Glisselfeld Kloster, νότια της Κοπεγχάγης.
Με σχήμα κλεψύδρας, ο πύργος παρατήρησης 45 μέτρων περιβάλλεται από ένα πλέγμα από χάλυβα Corten. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει δομική στήριξη, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την παρεμπόδιση των γύρω δασικών όψεων. Στόχος του είναι να ταιριάζει αρμονικά με τα φυσικά χρώματα του περιβάλλοντος. Η διευρυμένη βάση και το στέμμα του πύργου προορίζονται να προσφέρουν τόσο δομική στήριξη όσο και να επιτρέπουν την καλύτερη επαφή με το θόλο του δάσους.
Ξεκινώντας από το επίπεδο του εδάφους, η ράμπα οδηγεί τον επισκέπτη πάνω σε μια γέφυρα και γύρω από την πρώτη ελικοειδή ράμπα. Αυτή, στη συνέχεια, εκτείνεται σε μια διαδρομή που υψώνεται μέσα στο δάσος. Τέλος, μόλις οι επισκέπτες φτάσουν στον τελευταίο όροφο πύργου παρατήρησης, θα καταλήξουν στην πλατφόρμα θέας 360 μοιρών, πάνω από τις κορυφές των δέντρων. Ένα θέαμα εκπληκτικό, που παράλληλα ανεβάζει την αδρεναλίνη όσων φοβούνται τα ύψη.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://didee.gr/2017/06/16/spiroidis-pyrgos-paratiritirio/

Σχόλια