Πύρινη κόλαση στο νότιο τμήμα της Ισπανίας.

Δραματική είναι η κατάσταση στο νότιο τμήμα της Ισπανίας όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι τοπικές Αρχές στην επαρχία της Ανδαλουσίας έδωσαν εντολή για την απομάκρυνση περίπου 5.000 κατοίκων την Παρασκευή, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά κατοικίες στο τουριστικό θέρετρο της Μαμπρέγια, στην ορεινή πόλη Όχεν και σε μια κατασκήνωση στην περιοχή Αλμπουχάτα. Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης αρκετά κοντά στην πόλη της Μάλαγα και πολύ γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω της έντονης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, σχηματίζοντας πύρινο μέτωπο, συνολικού μήκους 12 χλμ. γύρω από τις πόλεις Μίχας, Μαρμπέγια, Αλχαουρίν ντε λα Τόρε, Όχεν και Κόιν.

Ο δήμαρχος της Μίχας, Angel Nozal, ανέφερε ότι οι φλόγες φτάνουν σε ορισμένα σημεία ακόμα και τα 15 μέτρα σε ύψος.





Περίπου 300 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.500 στρέμματα καμένου δάσους. Μέχρι τη δύση του Ηλίου δεκάδες ελικόπτερα και αεροσκάφη πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις πάνω από εστίες. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να βελτιωθεί θεαματικά στη διάρκεια του Σαββάτου λόγω της εξασθένησης των ισχυρών ανέμων.





Η περιοχή του Κόστα ντελ Σολ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ξένους τουρίστες, με αρκετούς πλούσιους να διατηρούν πολυτελείς κατοικίες. Πρόκειται για μια περιοχή που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο φυσικού κάλλους και αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της «βαριάς» βιομηχανίας της Ισπανίας.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
 http://www.zougla.gr

Σχόλια