Επέστρεψε στο Τσοτύλι η αρκούδα που πέρυσι είχε εμφανιστεί στην περιοχή και μένει πάνω σε δέντρο με το μικρό της

Μία θηλυκή αρκούδα με ένα νεογέννητο μικρό έχει τραβήξει εδώ και αρκετό καιρό την προσοχή των κατοίκων του Τσοτυλίου, αφού έχει φτιάξει τη φωλιά της σε πολύ κοντινή απόσταση από τον οικισμό, γεγονός που την...έκανε γρήγορα αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής. ‘Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στον siera fm 105.3 είναι η ίδια αρκούδα που πέρυσι είχε εμφανιστεί στην περιοχή με δύο νεογέννητα.


Τότε η «καλλιστώ» σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατόπιν σχετικής άδειας από τη Διεύθυνση Αισθητικών Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ και απόφαση του Δασαρχείου Τσοτυλίου, οργάνωσε πέρυσι επιχείρηση απομάκρυνσης του ζώου από την συγκεκριμένη περιοχή.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς, σε συνεργασία με το δασαρχείο Τσοτυλίου και με τη συνδρομή της θηροφυλάκων. Αφού πρώτα το ζώο αναισθητοποιήθηκε, τοποθετήθηκε σε αυτό ραδιοκολλάρο προκειμένου η ομάδα να μπορεί να παρακολουθεί τις μελλοντικές μετακινήσεις του ζώου.
Δυστυχώς όπως ανέφεραν κάτοικοι του Τσοτυλίου στον siera fm 105.3 τα μικρά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, γι αυτό η αρκούδα ξαναζευγάρωσε και επέστρεψε στο ίδιο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αρκούδα ανεβαίνει και κάθεται μαζί με το μικρό της πάνω σε ένα δένδρο, περίπου από τις 5-9 η ώρα.

Η αρκούδα παρά τη φαινομενική της εξοικείωση με την ανθρώπινη παρουσία, είναι ένα άγριο ζώο το οποίο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσε να αντιδράσει απρόβλεπτα και ιδιαίτερα σε περίπτωση που αισθάνονταν κίνδυνο για τα μικρά της.

Παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις, ορισμένοι κάτοικοι συνέχιζουνν να πλησιάζουν κοντά στη φωλιά της αρκούδας, δίνοντας της τροφή και προσπαθώντας να φωτογραφίσουν το σπάνιο θέαμα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://www.kozan.gr

Σχόλια