Τρεις θαλάσσιες χελώνες νεκρές σε παραλίες της Πρέβεζας.

: 
Νεκρές εντοπίστηκαν τρεις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα σε παραλίες της Πρέβεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας epiruspost.gr η πρώτη βρέθηκε στην παραλία στο Μονολίθι, η δεύτερη στην Λυγιά και η τρίτη στο Κανάλι.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η οργάνωση για την προστασία της χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, το 2011 καταγράφηκαν πάνω από 450 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, νούμερο που δεν απεικονίζει την πραγματικότητα αφού υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει μόνο το 15% του πραγματικού, λόγω του ότι πολλές νεκρές χελώνες καταλήγουν σε απρόσιτα σημεία της ακτογραμμής ή στην ανοιχτή θάλασσα.
Οι θάνατοι των χελωνών οφείλονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα με παραγάδια, πετονιές και δίχτυα, ενώ πολλές έχουν σκοτωθεί από τις προπέλες των ταχύπλοων σκαφών.
Ενδεχομένως, η αύξηση των περιστατικών θανάτων να οφείλεται στην ανάλογη αύξηση του πληθυσμού των χελωνών, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι περίθαλψης και δικτύου διάσωσης χελωνών του συλλόγου «Αρχέλων».

Πιθανότατα όμως η αύξηση των νεκρών χελωνών, που παρατηρείται κάθε χρόνο, να οφείλεται στη μεγάλη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
 http://www.econews.gr

Σχόλια