Το Δασαρχείο εκδίωξε την "Ελληνικός Χρυσός" από το βουνό.

6872782084_89e1de4bcd.jpg

Την εκδίωξη της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" διέταξε το Δασαρχείο Αρναίας αποφασίζοντας την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές από την εταιρεία, την αποχώρηση όλων όσων βρίσκονται στην “φρουρά” εκεί και την εντός τριών ημερών εκκένωση του βουνού από τα μηχανήματα, οχήματα, κοντέινερς, προσωπικό της εταιρείας και συνεργεία υπεργολάβων.

Το Δασαρχείο κατέγραψε επιπλέον τις παραβάσεις που διαπράχθηκαν από την εταιρεία από τις 19 Μαρτίου όπου έληγε και η τριήμερη προθεσμία που της είχε δοθεί για να αποχωρήσει απο το βουνό. Αναμένονται να υποβληθούν μηνύσεις και να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Να σημειωθεί ότι η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής την Κυριακή εμπόδισε τους χιλιάδες διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο Σκουριές όπου ήταν να γινει η εξόρυξη κάνοντας μεγάλη χρηση χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης ενάντια τους ενώ παράλληλα προέβη σε δηλώσεις ότι “το βουνό είναι ιδιοκτησία της εταιρείας” και ότι “υπάρχουν άδειες” παρά το γεγονός ότι τίποτα από αυτα δεν ίσχυε.
"Μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαμε στην τύπου φαρ ουέστ "κατάληψη" του Κάκκαβου από την εταιρία χρυσού, έρχεται  η απόφαση καταπέλτης του
δασαρχείου Αρναίας: η εταιρία πρέπει άμεσα να τα "μαζέψει" και να φύγει, διακόπτωντας οποιαδήποτε παράνομη εργασία της σε χώρο που δεν της ανήκει" τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την απόφαση του δασαρχείο Αρναίας να απομακρυνθεί άμεσα η Ελληνικός Χρυσός από το όρος Κάκκαβος. 
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για τις "χιλιάδες κατοίκων που αντιδρούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης  και την υποβάθμιση της ζωής τους" και πως "τώρα, προκύπτει και η παρανομία της πράξης της εταιρίας και όσων την στηρίζουν, που από την πρώτη στιγμή θεωρούν την Β. Χαλκιδική "ξέφραγο αμπέλι", τους κατοίκους ιθαγενείς και τους νόμους της πολιτείας τρύπιους και χωρίς νόημα, επειδή κάποιοι, έτσι την διαβεβαίωσαν..."
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.alterthess.gr

Σχόλια