«Αφανίζεται» η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου.


 
Κανείς δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις που απευθύνουν εδώ και δύο χρόνια οι ψαράδες του Κοτυχίου για την προστασία της λιμνοθάλασσας, η οποία κυριολεκτικά αφανίζεται λόγω διάβρωσης της λουρονησίδας που τη διαχωρίζει απ’ τη θάλασσα, σύμφωνα με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ).
«Η ΟΙΚΙΠΑ έχει επανειλημμένα αναφερθεί με ανακοινώσεις της στο παραπάνω θέμα χωρίς καμιά ανταπόκριση», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι από τις 12 Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης της περιοχής  έχει υποβάλλει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για να εκπονηθεί η απαιτούμενη μελέτη  (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΤΟΠΟΥ 2120: ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΘΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ AMMOPHILA ARENARIA «ΛΕΥΚΕΣ ΘΙΝΕΣ» ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Λ/Θ ΚΟΤΥΧΙ), όμως για άγνωστη αιτία το θέμα έχει κολλήσει.
Παράλληλα η οργάνωση επισημαίνει ότι ο πρώην Αντινομάρχης Ηλείας και νυν περιφερειακός σύμβουλος αν και έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα το διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης  ότι θα επιληφθεί του θέματος, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν εξελίξεις και το θέμα της διάβρωσης της λουρονησίδας επείγει.
«Αν δεν γίνει άμεσα η μελέτη και δεν προχωρήσει το έργο αποκατάστασης της λουρονησίδας δεν θα υπάρχει λιμνοθάλασσα σε λίγο αλλά θαλάσσιος κόλπος. Να θυμίσουμε ότι το Κοτύχι συγκαταλέγεται στους 11 προστατευόμενους υγροτόπους από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR και φυσικά αποτελεί βασικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς», καταλήγει η ΟΙΚΙΠΑ στην ανακοίνωσή της.
Οικολογική Κίνηση Πάτρας
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια