Πρώτη αιτία θανάτου η ατμοσφαιρική ρύπανση μέχρι το 2050.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς σε έκθεση του προειδοποιεί ότι η παγκόσμια παραγωγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα αυξηθεί κατά 50% έως το 2050.

Συγκεκριμένα, 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα χάνουν τη ζωή τους, μέχρι τα μέσα του αιώνα, πρόωρα κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις αναπτυγμένες χώρες.

Σύμφωνα, με την έκθεση, η οποία έχει τίτλο «Οι Συνέπειες της Αδράνειας», σε τέσσερις δεκαετίες, η παγκόσμια οικονομία θα έχει τετραπλασιαστεί, ενώ ο κόσμος θα καταναλώνει 80% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με σήμερα.

Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει αλλάξει είναι το ενεργειακό μείγμα: «τα ορυκτά καύσιμα θα καλύπτουν περίπου το 85% της ενεργειακής ζήτησης, κάτι που σημαίνει 50% αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις», όπως σημειώνουν οι συντάκτες.

Σε περίπτωση επαλήθευσης των προβλέψεων, η Γη θα βρεθεί σε τροχιά αύξησης των μέσων θερμοκρασιών της κατά 3 - 6 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Επιπλέον, πολλά είδη θα οδηγηθούν στον αφανισμό, θα ασκηθεί τεράστια πίεση στους φυσικούς πόρους, ενώ τα πρωτογενή δάση με τα πλούσια οικοσυστήματά τους θα συρρικνωθούν κατά 13%.
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.on-news.gr

Σχόλια