Σε λειτουργία το αιολικό πάρκο στον Μυλοπόταμο.


Έξι ανεμογεννήτριες των 0,85 MW η καθεμία με προσδοκώμενη παραγωγή περίπου 9,5 εκατ. kWh ετησίως, για τις ενεργειακές ανάγκες 2.300 νοικοκυριών, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο αιολικό πάρκο Κουλούκωνας της Enel Green Power σε πλαγιά του Ψηλορείτη στο Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μεγάλη επένδυση από πλευράς της Enel Green Power, εταιρείας με ευρεία παρουσία στον ελληνικό κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αιολικά πάρκα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 172 MW σε Θράκη, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Starage, υπεύθυνος της Enel Green Power, με την ευκαιρία λειτουργίας του αιολικού πάρκου στον Μυλοπόταμο «Επιδιώκουμε την περαιτέρω ανάπτυξη, μέσω επιπλέον 40 MW από αιολικά, υδροηλεκτρικά και φωτοβολταϊκά υπό κατασκευή έργα».

Η Ελλάδα, η οποία εκδηλώνει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος αναφορικά με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τον Francesco Starace, έχει τη δυνατότητα καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τα ήδη υπάρχοντα πάρκα ανανεώσιμων πηγών, αλλά και όσα έχουν προγραμματισθεί να λειτουργήσουν και θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 10.500 τόνους CO2 το χρόνο.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτο
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=373021&cid=17

Σχόλια