Με 5.000 μπλε κάδους «εφοδιάζεται» ο Δήμος Θεσσαλονίκης.


 
Δυναμικά στη μάχη της ανακύκλωσης μπαίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με 5.000 νέους μπλε κάδους και δέκα ειδικά απορριμματοφόρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο εφοδιασμός της πόλης αναμένεται να γίνει μετά την υπογραφή σύμβασης, εξαετούς διάρκειας, μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Η Ε.Ε.Α.Α. θα αναλάβει να δώσει στο δήμο Θεσσαλονίκης τους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης και τα οχήματα, τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προσωπικό της Ε.Ε.Α.Α. θα επισκεφτεί τα νοικοκυριά του κεντρικού δήμου για να μοιράσει τις πλαστικές τσάντες ανακύκλωσης και να ενημερώσει τους πολίτες για την όλη προσπάθεια.
Το θέμα της ανακύκλωσης θα συζητηθεί στις 14 Μαρτίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφού το θέμα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται υπογραφεί και η σύμβαση.
Με βάση το σχέδιο, η τοποθέτηση των μπλε κάδων στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά από το καλοκαίρι του 2011. Μέχρι τώρα στο Α’ και το Ε’ διαμέρισμα η ανακύκλωση «βάρυνε» τον δήμο και υπήρχαν ξεχωριστοί κάδοι για το χαρτί, το γυαλί και το πλαστικό.
Πλέον, τα ειδικά οχήματα συλλογής θα μεταφέρουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων στα Κέντρα Διαλογής που λειτουργούν για το σκοπό αυτό. Εκεί τα υλικά θα διαχωρίζονται, τα ανακυκλώσιμα (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος) θα ξεχωρίζονται ανά υλικό και θα οδηγούνται προς δεματοποίηση για να μπορούν να αξιοποιηθούν από τα αντίστοιχα εργοστάσια σε χρήσιμα υλικά.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια