Εκθεση φωτογραφίας, προβολή ταινιών και συζήτηση με αφορφή την παγκόσμια μέρα υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου.


Έκθεση φωτογραφίας, προβολή ταινιών και συζήτηση με αφορμή
την παγκόσμια μέρα για τους υγρότοπους στις 2 Φεβρουαρίου

Έκθεση φωτογραφίας, προβολή ταινιών και συζήτηση για τους υγροτόπους συνδιοργανώνουν η ΟΙΚΙΠΑ και η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ με αφορμή το γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων που είναι στις 2 Φεβρουαρίου 2011. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας από Δευτέρα 24 Ιανουαρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.
Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας, Μαιζώνος 139 4ος όροφος (έναντι Δημαρχείου Πάτρας) θα παρουσιαστεί η φορητή έκθεση του Φορέα που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 και για το εθνικό πάρκο υγροτόπων ΚΟΤΥΧΙΟΥ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ εστιάζοντας στις λιμνοθάλασσες του Αράξου, του Κοτυχίου και του Προκόπου αλλά και στο έλος της Λάμιας. Επίσης θα εκτίθενται φωτογραφίες με χαρακτηριστικά είδη της τοπικής πανίδας (θηλαστικά, ψάρια, αμφίβια, πουλιά) αλλά και εντυπωσιακές γιγαντοφωτογραφίες από τον βιότοπο. Παράλληλα στο χώρο θα παρουσιάζονται σχετικές εκδόσεις και υλικό για περιβαλλοντικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας. Για τους επισκέπτης θα υπάρχει προς διάθεση ενημερωτικό υλικό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Τρίτη 25 Ιανουαρίου 9μμ. Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 7.30-10μμ και Σάββατο 11.30πμ-2μμ.
Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 19.30 στα γραφεία της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ θα προβληθούν οι ταινίες: «Η τελευταία νανόχηνα» με το Θανάση Βέγγο, από την ταινία του Π. Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος» διάρκειας 35΄ και το ντοκυμαντέρ «Κοτύχι–Δάσος Στροφυλιάς» από τη σειρά εκπομπών της ΕΡΤ: "Το Υγρό Στοιχείο-Λίμνες και Λιμνοθάλασσες" διάρκειας 30΄.
Μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο καθηγητής του βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Θεόδωρος Γεωργιάδης.
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://koinotopia.gr

Σχόλια