ΟΣΕΠ: Κοινή διακήρυξη για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας.

 
Τη δέσμευσή τους να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, επιβεβαίωσαν οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου με τη διακήρυξη που υιοθετήθηκε στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΟΣΕΠ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα, με τη διακήρυξη τα μέλη του ΟΣΕΠ δεσμεύονται να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και την προσέλκυση ξένων και ιδιωτικών επενδύσεων για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Παράλληλα, δεσμεύονται να αξιοποιήσουν τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, και να αναπτύξουν μοντέλα έγκαιρης προειδοποίησης και εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στη διακήρυξη ξεκαθαρίζεται επίσης  ότι θα καταβληθούν προσπάθειες έτσι ώστε να μετατραπεί η περιοχή του ΟΣΕΠ σε υπόδειγμα καθαρής ενέργειας μέσω της υιοθέτησης λιγότερο ρυπογόνων πρακτικών και μέσω ενεργειακά αποδοτικών οικονομιών.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, επισήμανε ότι με τη Διακήρυξη, η οποία θα ονομαστεί Δήλωση της Θεσσαλονίκης και θα κατατεθεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο Κανκούν του Μεξικού, βρίσκει ανταπόκριση το σλόγκαν της ελληνικής προεδρίας  του ΟΣΕΠ «Η Μαύρη θάλασσα πρασινίζει».
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια