Κόλπος του Μεξικού: η BP κατηγορείται ότι κρύβει στοιχεία.

Για απόκρυψη βασικών δεδομένων σχετικά με την έκρηξη στον Κόλπο του Μεξικού, κατηγορείται η BP από την Transocean, την εταιρία στην οποία ανήκει η πλατφόρμα «Deepwater Horizon» που εξερράγη.

Συγκεκριμένα, ο Steven L Roberts, δικηγόρος της εταιρίας, σε έγγραφο που απέστειλε σε μέλη της κυβέρνησης Ομπάμα, υποστηρίζει ότι η BP συνεχίζει να «δείχνει την απροθυμία της, αν όχι την απόλυτη άρνηση, να δώσει ακόμα και τις πιο βασικές πληροφορίες στην Transocean», ενώ προσθέτει ότι «φαίνεται ότι η BP παρακρατάει αποδεικτικά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτραπεί οποιαδήποτε άλλη έρευνα που δεν διεξάγεται από εκείνη». Η ίδια η BP απορρίπτει τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «άστοχους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικού θα πραγματοποιήσουν από κοινού μία «πρώτη αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδρασης της πετρελαιοκηλίδας από την εξέδρα της BP στον Κόλπο του Μεξικού».
«Έχουμε μία πολιτική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τον τρόπο που θα πραγματοποιήσουμε ιστορικά την πρώτη αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδρασης στον Κόλπο του Μεξικού» δήλωσε ο Χουάν Ραφαέλ Ελβίρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές των δύο χωρών θα συναντηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν αυτήν την μελέτη.
«Η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να μη φτάσει ποτέ στα χωρικά ύδατα του Μεξικού αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα καταστροφών στα μεξικανικά θαλάσσια οικοσυστήματα», πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
ΠΗΓΗ
http://tvxs.gr

Σχόλια