Ερχεται καθαρό νερό σε Πιερία, Κιλκίς και Ημαθία.

 
«Επιτέλους καθαρό νερό», στους νομούς Πιερίας, Κιλκίς και Ημαθίας. Πέντε νέα έργα διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού, συνολικού προϋπολογισμού εννέα εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΠΑ), όπως ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
* Στην Κατερίνη, θα κατασκευαστεί νέα δεξαμενή ύδρευσης στη θέση Σβορώνος, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει δύο θαλάμους από οπλισμένο σκυρόδεμα συνολικού όγκου έξι χιλιάδων κυβικών μέτρων.
* Στο Κιλκίς προβλέπεται να τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου και μείωσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης, με προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύριο ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του συστήματος τηλεχειρισμού με την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου σε 25 θέσεις.
* Για το Πολύκαστρο, προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης, προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίου ευρώ. Η πρόταση αφορά την εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της ποσότητας και της ποιότητας του πόσιμου νερού για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
* Στην Ημαθία προβλέπεται αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Δήμου Πλατέος, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εννέα συστημάτων επεξεργασίας νερού με φυσική μέθοδο, για την απομάκρυνση επιβλαβών ιόντων, όπως αρσενικού, μαγγανίου, σιδήρου αμμωνιακών κ.λπ.
* Για τη Νάουσα προχωρεί η υδροδότηση ορεινών οικισμών, με προϋπολογισμό 960 χιλιάδες ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει την εγκατάσταση αγωγών μεταφοράς νερού σε συνολικό μήκος 16,5 χιλιομέτρων. Προβλέπεται τοποθέτηση αγωγών σε βάθος ενός μέτρου, ενώ περιλαμβάνει την κατασκευή ημιυπόγειας δεξαμενής νερού από σκυρόδεμα χωρητικότητας διακοσίων κυβικών μέτρων.
Το σύνολο των έργων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.
http://www.enet.gr

Σχόλια