Νεκρά ψάρια στο Μισισιπή


Χιλιάδες νεκρά ψάρια βρέθηκαν στις εκβολές του Μισισιπή, στη Λουϊζιάνα, και οι αρχές ερευνούν το κατά πόσον η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να προκάλεσε το γεγονός αυτό, γράφει η εφημερίδα The New Orleans Times-Picayune.

Τα ψάρια βρέθηκαν την Κυριακή να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού και μαζεύτηκαν μέσω των πλωτών φραγμάτων που έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας, αναφέρει η εφημερίδα.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, υπάρχουν χιλιάδες νεκρά ψάρια, και μιλάω για 5.000 έως 15.000», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κρέγκ Ταφάρο, πρόεδρος της ενορίας (κομητεία) του Αγίου Βερνάρδου (Λουϊζιάνα), τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
Το πετρέλαιο έχει φθάσει στην περιοχή αυτή και οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας για την πανίδα και την αλιεία της Λουϊζιάνας έλαβαν δείγματα του νερού, πρόσθεσε ο τοπικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των νεκρών ζώων υπάρχουν καβούρια, σαλάχια, χέλια, γουρουνόψαρα και κόκκινα μυλοκόπια.
Η ίδια πηγή τέλος πρόσθεσε, «δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε βιαστικά συμπεράσματα, διότι μερικές φορές έχουμε προβλήματα οξυγόνου στο νερό που σχετίζονται με το φράγμα Bayou La Loutre», κοντά στις εκβολές του Μισισιπή.
ΠΗΓΗ
http://news.pathfinder.gr

Σχόλια