Ανανεώσιμες πηγές σε βιοκλιματικά σχολεία.

 
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιοκλιματικά σχολεία προωθούν τα δύο συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Παιδείας.
Οι στόχοι, οι όροι και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προγραμμάτων για την εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για σημαντικό αριθμό σχολείων στη χώρα διερεύνησαν οι αρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.
Εστιάζοντας στην υλοποίηση μιας συνολικής πολιτικής για «Σχολείο και Ενέργεια» τόνισαν μεταξύ άλλων την υποστήριξη δράσεων για την αναβάθμιση της εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολικά κτίρια και την εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων παραγωγής ενέργειας με τη χρήση κυρίως φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στόχος είναι να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια και έσοδα οι σχολικές μονάδες.
Αποφασίστηκε δε η κατασκευή βιοκλιματικών σχολείων σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ενός πρότυπου προγράμματος, ενώ έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της σχολικής στέγης στην Αθήνα, ως κεντρικό στοιχείο των αναπλάσεων που θα γίνουν στην πόλη και ειδικά στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, για την αναζωογόνηση της γειτονιάς. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει λεπτομερής καταγραφή 100 χώρων και για 20 θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες απεμπλοκής τους. 
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr

Σχόλια