Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κάρυστο .

Σε χαράδρα στην περιοχή Αετός, στο Κοκκινόχωμα, έχει περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κάρυστο.
Οι άνεμοι που πνέουν σήμερα στην περιοχή επιτρέπουν την κατάσβεση από εναέρια μέσα. Μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Πρέβελη Ρεθύμνου. Νεκρός ανασύρθηκε άνδρας στο χωριό Ροδάκινο.
Με το πρώτο φως της ημέρας επιστρατεύτηκαν στην Κάρυστο τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη Καναντέρ. Ταυτόχρονα, επιχειρούν 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 52 ανδρών. Από τη φωτιά κάηκαν 8 σπίτια, εκ των οποίων τα 4 κατοικήσιμα. Τοπικοί παράγοντες αφήνουν υπόνοιες για εμπρησμό.
Παράλληλα, έξω από το χωριό Ροδάκινο στο Ρέθυμνο όπου ξέσπασε χθες φωτιά καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα αγροτικής έκτασης, εντοπίστηκε χθες από συγχωριανούς του νεκρός ένας 55χρονος άντρας. Εικάζεται πως έχασε την ζωή του είτε από τον καπνό και τις αναθυμιάσεις, είτε από τραυματισμό λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η φωτιά στο φοινικόδασος της Πρέβελης είναι υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο, έχει κάψει 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1000 στρέμματα δάσους. Απειλήθηκε και το ιστορικό μοναστήρι της περιοχής.
Στο μεταξύ, αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα σε εργοστάσιο στο 17ο χλμ του δρόμου Θεσσαλονίκης - Μουδανίων. Οι φλόγες κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα κοντέινερ, το οποίο χρησιμοποιούταν ως γραφείο της επιχείρησης.
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Δευτέρα, σε πολλούς νομούς της χώρας. Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
Πυρκαγιά και σε Highspeed
Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Highspeed -1, το οποίο έπλεε από Άνδρο προς Τήνο με 226 επιβάτες. Σύμφωνα με το Λιμενικό η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε «λόγω θραύσης μαστού σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου κύριας μηχανής και διαρροή πετρελαίου σε οχετό καυσαερίων» κατασβέστηκε από το πλήρωμα και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. 
ΠΗΓΗ
http://tvxs.gr

Σχόλια