Οικο - φεστιβάλ στο Ηράκλειο.

Φεστιβάλ δημιουργίας, χρωμάτων και αρμονίας Φύσης και κοινωνίας, είναι το τριήμερο που ξεκίνησε σήμερα σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο στο Πάρκο Γεωργιάδη Ηρακλείου, σε μια συνάντηση που έχει γίνει θεσμός με την ονομασία «Εν Οίκω».
 
    Βιοκαλλιεργητές χειροτέχνες, διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες θα  παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αλλά και προτάσεων που αφορά ακόμα και την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τα οικολογικά υλικά δόμησης, την κατασκευή ανεμογεννήτριας κ.λ.π.
   Η συνάντηση αυτή έχει Παγκρήτιο χαρακτήρα, γίνεται με συλλογικές διαδικασίες αλλά συμμετέχουν  ομάδες και άτομα και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η αυθεντικότητα των προιόντων που θα εκτεθούν μαζί με τη ζεστασιά όπως αναδύεται από τους καρπούς και τους σπόρους της γης που αποπνέουν ζωή, μέτρο και σοφία  αλλά και η ψυχική επικοινωνία άρρηκτα δεμένες.
   Οι ίδιοι οι  δημιουργοί που κάθε χρόνο πληθαίνουν και ζωντανεύουν την ανθρωπιά και την ελπίδα στο κατατοπιστικό φυλλάδιό τους τονίζουν: "Όσοι απαρτίζουμε την συνάντηση <<Εν Οίκω>>, δεν είμαστε μέλη κάποιου συστημένου σωματείου. Δουλεύουμε συλλογικά και με την σκέψη μας στραμμένη σε μια αυτοοργανωμένη κοινωνία. Δεν υπάρχουν χορηγοί, αρχηγοί και ψηφοφορίες. Εμπνεόμαστε από την σκέψη για οικοκαλλιέγεια. Δεν χρησιμοποιούμε χημικά λιπάσματα, αναπαράγουμε παλιές μεθόδους καλλιέργειας και αντιστεκόμαστε στην επιβολή τροποποιημένων  οργανισμών (μεταλλαγμένα) σε τοπικά  γεωργικά και κτηνοτροφικά προιόντα. Στηρίζουμε τις ντόπιες ποικιλίες σπόρων τόσο στο τριήμερο με πάγκο αφιερωμένο στους σπόρους, όσο και στην καθημερινή μας ζωή καλλιεργώντας  τους στα χωράφια".
   Η οικοχειροτεχνία  μαζί με τη χρήση φιλικών υλικών περιβαλλοντικά, αποτελούν βασικά στοιχεία της έκθεσης, στην οποία θα υπάρξουν και σεμινάρια εκμάθησης για κάθε ενδιαφερόμενο.
Μαζί με τα προιόντα θα υπάρξει άφθονη μουσική, γλέντι και πολύ κουκλοθέατρο, παραμύθια για παιδιά και μεγάλους και γενικά ότι ανεβάζει το δημιουργικό μύθο της ζωής.  
ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr

Σχόλια