Μείωση των ρύπων σε πείσμα της οικονομικής κρίσης.

Αμετάβλητος παραμένει ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων κατά 20% μέχρι το 2020, παρά την οικονομική κρίση. Τον στόχο έθεσε η αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος επίτροπος Connie Hedegaard, παρουσιάζοντας την έκθεση της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Η κα Hedegaard, δήλωσε πως, αν ήταν στο χέρι της, θα επιθυμούσε οι ρύποι να μειωθούν κατά 30% μέχρι το 2020. Παραδέχθηκε, επίσης, πως «είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ευρωπαϊκή οικονομία και φυσικά άμεση προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αυτή τη στιγμή έχει η αντιμετώπιση της κρίσης». Το κόστος που απαιτείται για τη μείωση των ρύπων δεν έχει αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι δαπάνες για μείωση κατά 20% του διοξειδίου του άνθρακα έχει υπολογιστεί σε 81 δις ευρώ, δηλαδή, για 11 δις περισσότερα απ’ όσο είχε αρχικά υπολογιστεί.

«Η ειρωνεία είναι ότι η οικονομική κρίση βοηθάει. Επειδή η παραγωγή έχει μειωθεί, αντίστοιχα μειώνονται και οι ρύποι» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jo Leinen. Οι ειδικοί και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ελπίζουν η ΕΕ να κρατήσει τις υποσχέσεις της και υπενθυμίζουν πως κάθε ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη αντιστοιχεί σε 7 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών.
ΠΗΓΗ
http://www.zougla.gr

Σχόλια