Τέσσερα δισ. δολάρια για την προστασία των δασών.

 
Το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να ανέλθουν οι πόροι που θα διαθέσουν οι ανεπτυγμένες χώρες τη διετία 2010 - 2012 για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών, ποσό υψηλότερο κατά 500 εκατομμύρια δολάρια από αυτό που είχε αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη η Νορβηγία, η οποία φιλοξενεί διεθνή σύνοδο για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή περίπου 50 χωρών.

"Φτάσαμε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου" υποσχεθείσας χρηματοδότησης για την προστασία των δασών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιενς Στόλτενμπεργκ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, προσθέτοντας ότι μέρος του επιπλέον ποσού προέρχεται από τη Γερμανία (350 εκατ. ευρώ) και τη Δανία.

Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, η Ιαπωνία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Αυστραλία, στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με την διακυβερνητική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την εξέλιξη του κλίματος, η αποψίλωση των δασών ευθύνεται για το 17% των συνολικών εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ποσοστό υψηλότερο από αυτό του τομέα των μεταφορών.

"Η επιβράδυνση της αποψίλωσης και της μείωσης των δασικών εκτάσεων θα επιφέρει παγκοσμίως μειώσεις πιο σημαντικές, πιο άμεσες και πιο οικονομικές στις εκπομπές αερίων" που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου", υπογράμμισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.
ΠΗΓΗ
http://www.skai.gr/

Σχόλια