ΘΥΣΙΑ 63 δένδρων στο Χολαργό για δημιουργία χώρων στάθμευσης.


Την έντονη αντίδραση των κατοίκων αλλά και της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου, να κόψει 63 δένδρα στην οδό Φανερωμένης, με στόχο να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης.

Η απόφαση υπερψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με 11 ψήφους υπέρ και 8 κατά. Συγκεκριμένα, την πρόταση της δημοτικής αρχής καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Δεμερτζής, Χ. Σκούρτης, Β. Νικάκη, Ι. Ροκόφυλλος, Λ. Ρίζος, Μ. Δημητριάδου, Χ. Κουγιουμτζόπουλος και Κ. Καλλιοντζή.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Πράσινη ζωή στην Πόλη» και οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από αυτό απαλλάσσονται από μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Χολαργού,Δημήτρης Νικολάου τα 63 δένδρα που θα κοπούν, πρόκειται για 14 ελιές, 9 νεραντζιές, 4 ακακίες, 21 βραχυχίτωνες, 1 κυπαρίσσι, 1 πεύκο, 9 λεύκες, 3 προυνούς και 1 ευκάλυπτο, θα αντικατασταθούν από 190 νέα δένδρα.
Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση τονίζει ότι στη μελέτη του έργου δεν περιλαμβάνονται δένδρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην μελέτη δεν περιλαμβάνεται κανένα ποσό για αγορά καινούργιων δένδρων.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, μιλώντας στο tvxs.gr, κατήγγειλε ότι «η μελέτη που παρουσιάζει η δημοτική αρχή αποτυπώνει τα δέντρα μόνο ως στίγμα, χωρίς τις πραγματικές τους διαστάσεις».
«Το πεζοδρόμιο της οδού Φανερωμένης έχει πλάτος 4,5 μέτρα, Σύμφωνα με την μελέτη τα 2,80 μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για χώρο στάθμευσης, ενώ το 1.60 παραμένει πεζοδρόμιο. Αν προστεθεί το παρτέρι του δέντρου, το οποίο είναι 0,80 μέτρα, δεν θα υπάρχει πλέον πεζοδρόμιο», διευκρινίζει ο κ. Κουγιουμτζόπουλος, επισημαίνοντας ότι στη μελέτη δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα δένδρα.
«Τα 191 δέντρα που υποστηρίζει ότι θα βάλει ο δήμαρχος, απλά δεν υπάρχουν», τονίζει και προσθέτει ότι «για την κοπή των 63 δένδρων υπάρχει κονδύλι, για την αγορά και φύτευση των 191 δεν αναφέρεται τίποτα στη μελέτη». 
ΠΗΓΗ
http://tvxs.gr

Σχόλια