Μικρές ποσότητες αρσενικού στο νερό του Δήμου Παγγαίου .

 












Τους κατοίκους του δήμου Παγγαίου καθησυχάζει ο δήμαρχος Απόστολος Τσακίρης μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την εμφάνιση μικρής ποσότητας αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων και του οικισμού του δήμου.


Με δηλώσεις στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι στις τελευταίες αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από τα εργαστήρια του ΤΕΙ Καβάλας βρέθηκε μικρή ποσότητα αρσενικού, ωστόσο υπογράμμισε για να υπάρξει συνολική εικόνα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες μετρήσεις που αναμένεται να σταλούν στο δήμο μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.

Ο δήμαρχος Παγγαίου επισημαίνει ότι εφόσον διαπιστωθεί και πάλι ότι τα επίπεδα του αρσενικού είναι πάνω από τα επιτρεπτά όρια τότε θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνει επίσης πως ο δήμος έχει εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος διευκρινίζοντας πως όλα τα δημοτικά διαμερίσματα υδροδοτούνται κυρίως από πηγές αλλά και γεωτρήσεις,γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα διακοπής της υδροδότησης από τη συγκεκριμένη πηγή ή γεώτρηση και αντικατάσταση με κάποια άλλη.
ΠΗΓΗ
http://www.skai.gr/

Σχόλια