Ώρα της Γης 2010: σήμερα 27 Μαρτίου η μεγάλη μέρα


Λίγες ώρες μας χωρίζουν πριν την Ώρα της Γης και η συμμετοχή πολιτών, επιχειρήσεων, σχολείων και δημοτικής αυτοδιοίκησης εντείνεται εντυπωσιακά.

Συνολικά 248 δήμοι, κοινότητες και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, 282 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1016 φορείς και επιχειρήσεις συμπληρώνουν το μωσαϊκό του δυναμικού ελληνικού μηνύματος ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ένα μήνυμα που αποκτά την ιδιαίτερη σημασία του με τη συμμετοχή 22.000 πολιτών στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γης: www.wwf.gr/earthhour

Σήμερα 27 Μαρτίου στις 8,30 το βράδυ χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα θα σβήσουν τα φώτα τους, αποδεικνύοντας ότι η Ώρα της Γης 2010 δίνει δύναμη και φωνή πίσω στον πολίτη.

Μια φωνή που μπορεί να γίνει ακόμη ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική αμέσως μετά την Ώρα της Γης. Το Σάββατο, στις 21:31 μ. μ., ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Η αφορμή της Ώρας της Γης μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει την Ώρα της Γης

To WWF Ελλάς εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Ώρας της Γης 2010 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Η στήριξη αυτή, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, προσδίδει ιδιαίτερο κύρος και ακόμη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο μήνυμα που θα στείλουν οι Έλληνες ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, κ. Δημήτρης Καραβέλλας δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτήν την κορυφαία συλλογική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής ενισχύει σημαντικά την παγκόσμια συμμαχία για αλλαγή πορείας προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η έκβαση της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη, μας απογοήτευσε αλλά σίγουρα η ανθρωπότητα δεν παρατάει τα όπλα. Τόσο η ελληνική όσο και η παγκόσμια κοινωνία δείχνει ότι είναι έτοιμη για τα επόμενα, πιο απαιτητικά βήματα. Η Ώρα της Γης 2010 δίνει δύναμη και φωνή πίσω στον πολίτη! Αυτήν ακριβώς τη δύναμη πρέπει να αξιοποιήσουμε στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και η στήριξη του Πρώτου Πολίτη της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ

http://www.econews.gr


Σχόλια