Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η παραλίμνια περιοχή της Καστοριάς.

Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη των νερών στη λίμνη της Καστοριάς και η παραλίμνια περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Η λίμνη υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν οι παραλίμνιοι οικισμοί Δισπηλιό, Μαυροχώρι και Πολυκάρπη του δήμου Μακεδνών καθώς επίσης η παραλίμνια περιοχή του δήμου Καστοριάς .
Την απόφαση έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις στην περιοχή δεδομένου ότι προστατεύεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura.
Μέχρι τώρα έχουν πλημμυρίσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κάποια ισόγεια κατοικιών. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει υπερχείλιση τις τελευταίες δεκαετίες και η ανησυχία εντείνεται καθώς οι εισροές υδάτων στην λίμνη είναι επταπλάσιες των εκροών και επίκειται το λιώσιμο του χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έγινε σύσκεψη στην Καστοριά με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κίρκου, του νομάρχη Κώστα Λιάντση, του δημάρχου Γιάννης Τσαμίσης και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων . 
 ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr/

Σχόλια