"Πρωταθλητής" στην ανακύκλωση ο δήμος Θεσσαλονίκης.



















«Πρωταθλητής» στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μεταξύ των ΟΤΑ όλης της χώρας, αναδείχτηκε για το έτος 2009 ο δήμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ», κατέλαβε την πρωτιά, συγκεντρώνοντας 251 τόνους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το δήμο Ρόδου και στην τρίτη το δήμο Αθηναίων.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα επιχειρήσουμε το 2010 να συγκεντρώσουμε ακόμη περισσότερους τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών», δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Θέλοντας μάλιστα η εταιρία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» να επιβραβεύσει την πρωτιά του δήμου, του παραχωρεί ένα φορτηγό συλλογής συσκευών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την περιβαλλοντική του συνείδηση και με ζήλο οι υπεύθυνοι εργάζονται για την ανακύκλωση. Σε αντάλλαγμα δίνουμε ένα αυτοκίνητο με υδραυλική πόρτα για να αυξηθεί η συλλογή των συσκευών», ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Ανακύκλωσης Συσκευών ΑΕ», Αλέξανδρος Αλούκος.

Συνολικά για το έτος 2009 συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα 66.000 τόνοι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση, καθώς για το 2008 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 47.000 τόνοι.

ΠΗΓΗ
http://news.pathfinder.gr

Σχόλια