Νέες συλλήψεις Αλβανών που περνούν τα σύνορα και «θερίζουν» βότανα από τα ελληνικά βουνά.

Περίπου 80 κιλά του αρωματικού, φαρμακευτικού φυτού, primula veris, τα οποία είχαν συλλέξει παρανόμως δύο Αλβανοί 25 και 36 ετών, κατασχέθηκαν την Τετάρτη. Οι δύο άντρες συνελήφθησαν χθες στο βράδυ, σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν τους δύο Αλβανούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν προς αποξήρανση στο έδαφος, ποσότητα του βοτάνου που στην λαϊκή ονομασία λέγεται «δρακάκι», συνολικού βάρους 79 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 910 γραμμαρίων, ενώ σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια. Η ποσότητα του θεραπευτικού φυτού κατασχέθηκε.Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, για τα αδικήματα της παράβασης της δασικής νομοθεσίας, της κατοχής λαθραίου καπνού και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί, έχουν κατασχέσει ποσότητα του βοτάνου μεγαλύτερη από 300 κιλά, την οποία είχαν συλλέξει παρανόμως Αλβανοί που συνελήφθησαν από τα βουνά της μεθορίου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/684103_nees-syllipseis-alvanon-poy-pernoyn-ta-synora-kai-therizoyn

Σχόλια