Κλιματική αλλαγή: Οι ΗΠΑ «αθωώνουν» και το διοξείδιο του άνθρακα.

Aκόμη και το διοξείδιο του άνθρακα «αθωώνει» η κυβέρνηση Τραμπ σε σχέση με τις επιπτώσεις του στην κλιματική αλλαγή. Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, υποστήριξε, σε αντίθεση με αμέτρητες έρευνες χιλιάδων επιστημόνων, εντός και εκτός ΗΠΑ, ότι δεν πιστεύει πως το διοξείδιο του άνθρακα είναι η βασική αιτία της κλιματικής αλλαγής.«Το πιο πιθανό είναι ότι το βασικό κουμπί ελέγχου (για την κλιματική αλλαγή) είναι το νερό των ωκεανών και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε», είπε στο CNBC ο πρώην κυβερνήτης του Τέξας, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Κατά το παρελθόν ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας έχει εκφράσει και πάλι αντίστοιχη άποψη όταν δήλωνε ότι «υπάρχει τεράστια διαφωνία για τον βαθμό επίπτωσης» του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. 
Ο Ρικ Πέρι με κατάφερε να εμφανιστεί αντίθετος με τις έρευνες της NASA και άλλων αμερικανικών υπηρεσιών για το περιβάλλον, ακόμη και του υπουργείου Ενέργειας του οποίου προΐσταται. Οι δηλώσεις του έρχονται μερικές εβδομάδες μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να άρει την συμμετοχή των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, την οποία υπέγραψαν σχεδόν 200 χώρες τον Δεκέμβριο του 2015 σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Το βασικό επιχείρημα του προέδρου Τραμπ κατά της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Ρεξ Τίλερσον και Τζέιμς Ματίς τον συμβούλευσαν να μην αποχωρήσει, ήταν ότι θέτει τους Αμερικανούς εργαζόμενους σε μία οικονομικά δυσχερή θέση. 
Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών δήλωναν τότε ανώνυμα ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να επιλέξει να παραμείνει η χώρα στη Συμφωνία του Παρισιού αλλά να θέσει λιγότερο φιλόδοξους στόχους για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις ΗΠΑ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr/news/periballon/klimatiki-allagi-oi-ipa-athoonoyn-kai-diokseidio-toy-anthraka

Σχόλια