Η γη έχει 9% περισσότερα δάση από όσα πιστεύαμε!


Η Γη έχει κατά 9% περισσότερα δάση από ό,τι πιστεύαμε. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες μέσα από τη μελέτη δορυφορικών εικόνων. Τα δάση υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη και συνολικά καλύπτουν μια έκταση μεγαλύτερη από τη λεκάνη του Κονγκό.
Τα δάση έχουν διαφορετικά σχήματα, αλλά είναι όλα πολύ σημαντικά για τη ζωή στη Γη. Ωστόσο, καθώς η αποψίλωση των δασών συνεχίζει να συρρικνώνει τα δάση σε όλο τον κόσμο, αυτά τα περίφημα οικοσυστήματα συνεχίζουν να ζουν και να αυξάνονται.Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η παγκόσμια δασική κάλυψη είναι τουλάχιστον κατά 9% μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύαμε. Επειδή τα δάση συμβάλλουν στην απορρόφηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή. Σε γενικές γραμμές, είναι επίσης μια χρήσιμη υπενθύμιση του πόση φυσική κληρονομιά εξακολουθεί να υπάρχει στον κόσμο.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science και ρίχνει φως στις περιοχές όπου η βροχόπτωση αντισταθμίζεται από την εξάτμιση από τις επιφάνειες και από τη διαπνοή στα φυτά, αφήνοντας μια σπάνια διαθέσιμη ποσότητα νερού. Προσφέρει μια νέα εκτίμηση τα δάση που υπάρχουν στη γη.
“Στη γη υπάρχουν δάση μεγαλύτερα συνολικά σε έκταση από τη λεκάνη του Κονγκό, η οποία φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στη Γη, και είναι περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους του Αμαζονίου. Τα δάση που ανακαλύψαμε μέσω των δορυφορικών εικόνων είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, αλλά όλα μαζί είναι σαν να ανακαλύπτουμε έναν “δεύτερο Αμαζόνιο”, γράφει ο Patrick Monahan στο Science Magazine.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://perierga.gr/2017/05/h-gh-exei-9-perissotera-dash-apo-osa-pistevame/

Σχόλια