Νεκρή φώκια Monachus monachus.

 
Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:15 το σκάφος του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. εντόπισε νεκρό ενήλικο άτομο Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια αποστολής του επιστημονικού προσωπικού του Φορέα, για την καταγραφή και παρακολούθηση των γεννήσεων της Μεσογειακής Φώκιας στην περιοχή των ανατολικών ακτών της Σκοπέλου (ανατολική Σκόπελος, περιοχή δίκτυο NATURA 2000 ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (SCI) με κωδικό «GR 1430004 ΕΘΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ – ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ») εντοπίστηκε νεκρό ενήλικο άτομο Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus σε παραλία της περιοχής. Το άτομο, πιθανότατα θηλυκό είχε μήκος 2,40 μέτρα και βρισκότανε σε προχωρημένη αποσύνθεση σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων από τη θάλασσα. Το ζώο, δεν έφερε σημάδια τραυματισμού και ο θάνατος του αποδίδεται πιθανότατα σε παθολογικά αίτια.
Το προσωπικό του Φορέα επικοινώνησε άμεσα με το Λιμεναρχείο Σκοπέλου καθώς και με την μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας Mom.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://ellinikifysi.gr

Σχόλια