Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Θηλυκή αρκούδα επιτέθηκε σε 2 Ιταλούς τουρίστες.

Φωτογραφία για Θηλυκή αρκούδα επιτέθηκε σε 2 ιταλούς τουρίστες

Όλα συνέβησαν σε δάσος έξω από την κοινότητα Πύλη. Τα δύο άτομα αντίκρισαν δίπλα από μία πηγή ένα μικρό αρκουδάκι, το οποίο και πλησίασαν με σκοπό να το φωτογραφίσουν.
Ωστόσο, ξαφνικά εμφανίστηκε η μητέρα του, η οποία εξαγριωμένη τους κυνήγησε και ακινητοποίησε τον έναν, προκαλώντας του, ευτυχώς, ελαφριές αμυχές. Στον τραυματισμένο τουρίστα παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, στο πολυιατρείο του Λευκώνα, απ΄ όπου οι δύο φίλοι συνέχισαν το ταξίδι τους.
Για τη συγκεκριμένη αρκούδα έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

Το τι πρέπει να κάνουμε, σε περίπτωση που συναντήσουμε αρκούδα, η εκπρόσωπος του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ», Βάσω Πετρίδου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ συστήνει πρώτα να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. «Αν η αρκούδα νιώσει ότι απειλείται και ιδιαίτερα όταν έχει μικρό μπορεί να γίνει επιθετική για να το προστατέψει», επισημαίνει η κ. Πετρίδου, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάζει κανείς ένα μικρό αρκουδάκι, όσο χαριτωμένο και να είναι, αφού σίγουρα κάπου εκεί κοντά είναι η μητέρα του.
«Στην περίπτωση που συναντήσουμε αρκούδα θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να της φερθούμε φιλικά. Θα πρέπει να μείνουμε ακίνητοι, να μην την ενοχλήσουμε ούτε να την απειλήσουμε και να μην της «ανακόψουμε» το δρόμο», υπογραμμίζει η κ. Πετρίδου.
Την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πρωτοβουλία και του «Αρκτούρου», πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, συνάντηση, με θέμα τη διαχείριση συμβάντων προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ