Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Βαρικό κοντά στα σύνορα με Πτολεμαίδα.


Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά που ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα στην περιοχή Βαρικό Φλώρινας στα όρια με την Πτολεμαίδα. Για να δώσουμε μια εικόνα για την έκταση της φωτιάς, αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν...φτάνει από περιοχή Βαρικού μέχρι και τη γνωστή ταβέρνα του «ΠΑΠΠΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ» στο Φούφα (πιθανότατα και περισσότερο). Μέχρι στιγμής η φωτιά έχει καταστρέψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης και 1000 χορτολιβαδικής.


Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 20 μέλη πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη. Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Ευτυχώς αυτή τη στιγμή (10:42 π.μ.) στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.Να επισημάνουμε ότι εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σημαντική ήταν η συμβολή εθελοντών κατοίκων της περιοχής του Φούφα και κυρίως των ανθρώπων της αυτοδίοικησης του εν λόγω τοπικού διαμερίσματος, που με σκαπτικά μηχανήματα συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση κατάσβεσης.
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.mpetskas.gr

Σχόλια