Μαίνονται πυρκαγιές στη Σιβηρία.

Αντιμέτωποι με τη μανία της φύσης βρίσκονται εκατοντάδες πυροσβέστες στο δυτικό τμήμα της Σιβηρίας, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιάς που παραμένουν ανοικτά για πάνω από μία εβδομάδα.


Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Δασική Υπηρεσία της Ρωσίας, επτά επαρχίες στη Σιβηρία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τη συνολική έκταση της φωτιάς να ξεπερνά τα 7.000 στρέμματα.

Συνολικά, σε εξέλιξη βρίσκονται 28 πυρκαγιές, οι οποίες στην πλειονότητά τους ξεκίνησαν από την καύση ξύλων και χόρτου, στο πλαίσιο καθαρισμού των χωραφιών από τους αγρότες.

Με ανακοίνωσή της, η Greenpeace αναφέρει ότι οι καταστροφές είναι εφάμιλλες με εκείνες του 2010, όταν τεράστιες πυρκαγιές είχαν κυκλώσει τη Μόσχα, αναγκάζοντας τον στρατό να μεταφέρει άρον άρον στρατιωτική βάση με αποθήκες χημικών κα πυρηνικά.

Εκείνη τη χρονιά, οι μεγάλες φωτιές είχαν προκαλέσει άνοδο στην τιμή των σιτηρών παγκοσμίως, καθώς εκατ. στρέμματα καλλιεργειών είχαν γίνει στάχτη.
Πηγή
www.zougla.gr


Σχόλια