Σε ραγδαία περιβαλλοντική – κλιματική αλλαγή κατευθύνεται η Γη.

Σε ραγδαία περιβαλλοντική – κλιματική αλλαγή κατευθύνεται η Γη
Μία τεράστια περιβαλλοντική και κλιματική αλλαγή περιμένει τον πλανήτη, αν η διεθνής κοινότητα δεν κάνει κάτι για να το αποτρέψει, υποστηρίζουν επιστήμονες.

“Πολύ πιθανόν η Γη μέχρι το τέλος του αιώνα να είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα”, υποστηρίζει ο καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Άντονυ Μπαρνόσκι, καθώς οδηγείται σε ένα κρίσιμο σημείο που χαρακτηρίζεται από εξαφανίσεις ειδών και απρόβλεπτες κλιματικές αλλαγές, όμοιο με την εποχή των παγετών πριν 12.000 χρόνια.
“Σήμερα οι άνθρωποι προκαλούν αλλαγές, ακόμα πιο γρήγορα κι από τα φυσικά που έλιωσαν τους παγετώνες πριν 12.000 χρόνια – και οι αλλαγές αυτές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Η κατά 35% αύξηση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την ταχύτατη αύξηση των θερμοκρασιών”, τονίζει ο κ. Μπαρνόσκι.
Ο καθηγητής και οι συνεργάτες του επισημαίνουν πως οι άνθρωποι έχουν προκαλέσει με την οικοδόμηση και τη γεωργία ριζικές αλλαγές στο 43% της επιφάνειας της γης, ενώ το τέλος της εποχής των παγετώνων έφεραν αλλαγή μόλις στο 30%, ενώ η πληθυσμιακή έκρηξη μειώνει αισθητά τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.
Με βάση αυτές τις αλλαγές οι επιστήμονες προβλέπουν σημαντική απώλεια ειδών και αλλαγές στη σύνθεσή τους.
ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.greenbusiness.gr

Σχόλια