Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Τροχαίο με νεκρό αρκουδάκι στην Καστοριά.

Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους αυτοκινητόδρομους κόστισε τη ζωή σε ένα αρσενικό αρκουδάκι, μόλις 1,5 έτους, το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.
Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», το αρκουδάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

Το άτυχο ζώο, που ζύγιζε 65 κιλά, ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» και μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Καστοριάς.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις επισημαίνουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα. Τονίζουν, άλλωστε, πως το πρόβλημα του αποδεκατισμού αρκούδων στη περιοχή της Καστοριάς θα παραμένει μέχρι την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=421663&cid=17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ