Πλωτό οικολογικό νησί στη μαρίνα του Φλοίσβου.


 
Ένα πλωτό οικολογικό «νησί» κατέπλευσε πρόσφατα στη μαρίνα του Φλοίσβου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το πλωτό «νησί», συνολικού εμβαδού 1.500 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από τρία επίπεδα και ήδη χρησιμοποιείται ως πολυχώρος για διάφορες εκδηλώσεις.

Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται τέτοιο σχέδιο ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό το νέας γενιάς οικολογικό σχέδιο, που υλοποιήθηκε στα ναυπηγεία Περάματος, χρησιμοποιεί σύγχρονα συστήματα και δίνει μεγάλη σημασία στην πράσινη ταυτότητά του, ενώ αποτελεί εναλλακτική πρόταση τουριστικής ανάπτυξης που μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές που ασφυκτιούν χωροταξικά ή σε νησιωτικές περιοχές, στις οποίες δεν ταιριάζουν οι μόνιμες κατασκευές.
Η κατασκευή άρχισε το 2009 και οι κατασκευαστές συνεργάστηκαν στενά μεταξύ άλλων και με το τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που εδρεύει στη Χίο, με σκοπό τη διασφάλιση όλων των απαιτούμενων συνθηκών για την ασφάλεια και την άνεση των «πελατών» και του προσωπικού, καθώς και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικολογική διάσταση του εγχειρήματος.
Σημειώνεται ότι για την κατασκευή του πλωτού οικολογικού «νησιού», που διαθέτει βιολογικό καθαρισμό και σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, χρησιμοποιήθηκαν ενεργειακά τζάμια, ξύλο, ανακυκλώσιμα υλικά και καθόλου πλαστικό.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα γίνει ενεργειακά αυτόνομο με την προσθήκη στο άμεσο μέλλον νέων φουτουριστικών ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών κατασκευών.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr/2011/09/05/plwto-oikologiko-nisi/

Σχόλια