Ποδηλατοδρομία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με σύνθημα «Δώστε χώρο στους πεζούς και τα ποδήλατα», πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία πεζών και ποδηλατών, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, στη διαδρομή από τα Νέα Ρόδα μέχρι και τα όρια του Αγίου Όρους.

Εκατό ποδηλάτες διένυσαν 13 χιλιόμετρα, ενώ την ίδια απόσταση κάλυψαν, πεζή, παραθεριστές και κάτοικοι της περιοχής. Την πορεία διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης και οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες.

Πεζοί και ποδηλάτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και διεκδίκησαν το χώρο που τους έχει αφαιρέσει η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, καθώς επίσης το δικαίωμα στη μετακίνησή τους, με τους πιο υγιεινούς, οικολογικούς και οικονομικούς τρόπους, το περπάτημα και το ποδήλατο.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Ουρανούπολης ζητούν να διαπλατυνθεί ο υπάρχων δρόμος, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες για όσους τον διασχίζουν και να δημιουργηθεί ένας πρότυπος παραθαλάσσιος περίπατος. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=365590&cid=17

Σχόλια