Τριπλάσιες από πέρυσι οι πυρκαγιές στη Ρωσία.

Από τις αρχές της άνοιξης έχουν καταγραφεί στη Ρωσία τριπλάσιες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, περίπου 6.170.000 στρέμματα στέπας και δάσους έχουν γίνει στάχτη το 2011 έναντι 2.140.000 στρεμμάτων το 2010, δηλαδή τριπλάσια έκταση.

Οι πυρκαγιές αυτές περιορίζονται προς το παρόν στη Σιβηρία (στις περιοχές του Ιρκούτσκ και του Κρασνογιάρσκ) και στη ρωσική Απω Ανατολή (στην περιοχή Χαμπαρόφσκ), ζώνες σχετικά αραιοκατοικημένες στο σύνολό τους.

Το καλοκαίρι του 2010 σημαδεύτηκε από πρωτοφανείς φωτιές σε δάση και επιφανειακά κοιτάσματα τύρφης, ιδιαίτερα στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Ρωσίας. Εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, εξαιτίας του καύσωνα και του καπνού, κατεγράφησαν 11.000 θάνατοι περισσότεροι κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.enet.gr

Σχόλια