Σεμινάριο για τη βιοποικιλότητα στη Ζάκυνθο.

«Οι προστατευόμενες περιοχές δεν πρέπει να θεωρούνται βαρίδια για τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε, από τη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο διήμερο σεμινάριο με θέμα «Η βιώσιμη τουριστική Ανάπτυξη, η βιοποικιλότητα, και οι προστατευόμενες περιοχές».


Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ενώ εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς και συνεργάστηκαν το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΤΕΙ Ζακύνθου.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Δρόσος Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Στέφανος Παρασκευόπουλος, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ζακύνθου, Αριστοτέλης Μαρτίνης.

Ο καθηγητής Στέφανος Παρασκευόπουλος, επισήμανε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, όπως Ζάκυνθος, οι Β. Σποράδες και πολλές άλλες στην ελληνική επικράτεια.

Το ζητούμενο είπε, είναι οι πολίτες να συμμετέχουν στον σχεδιασμό δράσεων, να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν σε αυτό το ζήτημα. 
ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Σχόλια