Ερωτηματικά γύρω από τη λίμνη Κορώνειας.

Η Ελλάδα παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για βραδεία πρόοδο, γεγονός που εγείρει ζήτημα αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου. Την ίδια ώρα, οι εργασίες συνεχίζονται μπροστά στην απειλή μεγαλύτερων προστίμων. Σε μία πολύπλοκη υπόθεση έχει αναχθεί η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας.

Το υπάρχον master plan είναι σε εξέλιξη υποχρεωτικά έως ότου η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του υπουργείου περιβάλλοντος αναλάβει την ευθύνη να πει «συνεχίστε ή σταματήστε», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Γιάντσης -σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία- ενάμισι μήνα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος περί αλλαγής του αναθεωρημένου σχεδίου για τη λίμνη.
«Έχουμε απορροφήσει μέχρι σήμερα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώσαμε 4 υποέργα, 2 εκκρεμούν στο ΣτΕ, ένα είναι σε ποσοστό υλοποίησης 95%, ένα δημοπρατήθηκε και ένα είναι σε δημοπράτηση», αναφέρει από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίο κάνει λόγο για πρόοδο στις εργασίες, σε αντίθεση με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις οι οποίοι μιλούν για «μνημόσυνο» της λίμνης.
Στο μεταξύ, καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνουν λόγο για οχετό ο οποίος εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να διοχετεύει λύματα στη λίμνη. Κανένα από τα αίτια της υποβάθμισης της λίμνης δεν έχει αντιμετωπιστεί, ενώ η χώρα δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα για την Κορώνεια, δηλώνει από την πλευρά της η Οικολογία Αλληλεγγύη.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr

Σχόλια