ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΟΝΤΡΙΑ.

Άρον άρον θέλει να περάσει η δημοτική αρχή του Άργους Ορεστικού την αίτηση για δημιουργία αιολικού πάρκου στα 'Oντρια, φυσικά από ιδιωτική εταιρεία. Οι πλειοψηφία των συμβούλων είχαν και έχουν άγνοια για το τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία αυτού του πάρκου σε μια σχεδόν παρθένα περιοχή, με πολύ πλούσια φυσική ομορφιά.  Ένα χώρο όπου υπάρχει ζώνη απαγόρευσης θήρας (καταφύγιο άγριων ζώων) και έχουν άσυλο δεκάδες είδη άγριας πανίδας, για χλωρίδα δεν το συζητάμε πρόκειται για παράδεισο, θέλουν να τον μετατρέψουν σε εργοτάξιο με την διάνοιξη δρόμων και την μεταφορά εκατοντάδων ή και χιλιάδων κυβικών τσιμέντου. Επισκεφθείτε την περιοχή σήμερα και περιμένετε την ολοκλήρωση του έργου για να εκπλαγείτε με την πράσινη παρέμβαση, που θα μεταμορφώσει αυτό το <<κακάσχημο φυσικό τοπίο>>.  
Έχοντας λάβει γνώση μόνο το οικονομικό μέρος της υπόθεσης προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους των περιοχών, με παρουσία αντιδημάρχων και συμβούλων στην γενική συνέλευση στο Καστανόφυτο, με αστεία επιχειρήματα, όπως φθηνό ρεύμα, τουριστική ανάπτυξη,  ( θα πηγαίνω εγώ δηλαδή να βλέπω πως γυρίζει μια έλικα και παράγει ρεύμα με τεράστιο ενδιαφέρων, κάθε Κυριακή εκεί θα την βγάζω να είστε σίγουροι).
Καταφέρανε και τους πείσαν, βλέπεις ο πρόεδρος του Δ.Δ. ήταν πλήρως ενημερωμένος (δασκαλεμένος) από τους προϊστάμενους του που όπως είπαμε έχουν άγνοια για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του <<πράσινου>> πάρκου, ο ίδιος το χαρακτήρισε σαν τουριστική ατραξιόν, που το σκέφτηκε ρε ο μπαγάσας.
Έτσι η γενική συνέλευση στο Καστανόφυτο, αφού τους εξήγησαν τα πάντα λεπτομερώς και με επιστημονική ανάλυση,  δέχτηκε, ενέκρινε την κατασκευή αυτή, θα παίρνουν κάνα 20 χιλιάδες ευρώ αυτοί και κάνα 40 ο δήμος, σώθκαν που λέμε και στο χωριό μου.

Που πας ρε Καραμήτρο, για να εξυπηρετήσεις ακόμη και σήμερα το ιδιωτικό κεφάλαιο, δεν ενημερώνεσαι, δεν ρωτάς τους παθόντες, μπες έστω σε αυτό το ρημάδι το ίντερνετ και διάβασε  να έχεις μια ιδέα για το τι κακό πας να κάνεις (εκτός αν δεν ενδιαφέρεσαι ή μετράς τα πάντα με χρήμα ή έχεις σαν σκοπό να εξυπηρετήσεις για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των λίγων) .

στον ποιο οικολογικό νομό της Ευρώπης απαγορεύθηκαν τα αιολικά πάρκα



Στο πιο πράσινο νομό της Ευρώπης, στο  Νότιο Τιρολο Sud Tirol ( Provincia di Bolzano ), στη περιοχή όπου η τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος είναι καθημερινότητα εδώ και 20 χρόνια ,εκεί που έχουν πιστοποιηθεί οι πιο φιλικές κατασκευές για το περιβάλλον, χωριά, δήμοι, κατοικίες είναι έως και 90% φιλικές προς το περιβάλλον,ελήφθη η απόφαση σε επίπεδο νομού να μην εγκατασταθούν πλέον αιολικά πάρκα,  (εκτός από το διάδρομο του brenner δηλαδή κατά μήκος της εθνικής οδού όπου το περιβάλλον είναι ήδη υποβαθμισμένο και υπάρχει ήδη υποστηρικτική οδοποιια) και τα 2 αιολικά πάρκα που ήδη υπάρχουν έχουν διορία 5 έτη για να αποσβέσουν την επένδυση και μετά πρέπει να τα ξηλώσουν οι εταιρείες.

ορίστε και η απόφαση
http://www.provincia.bz.it/agenzia-ambiente/service/attualita.asp?aktuelles_action=4&aktuelles_article_id=353139

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

Η έκθεση της Γερμανικής Υπηρεσίας Ενέργειας επισημαίνει ότι τα αιολικά πάρκα αποδεικνύονται ένας δαπανηρός τρόπος για τον περιορισμό των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με την έκθεση, που αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεραίνει ότι αντί να δαπανούμε δισεκατομμύρια για την κατασκευή νέων ανεμογεννητριών, θα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στην ανέγερση κατοικιών που θα είναι πιο οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ενέργειας.
Οι επικριτές της αιολικής ενέργειας στη Γερμανία λένε ότι η μόνωση των παλιών σπιτιών και η αναβάθμιση των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα κόστιζαν φθηνότερα και θα ήταν προτιμότερα για το περιβάλλον. “Το πρόβλημα με τα αιολικά πάρκα είναι ότι πρέπει να τα κατασκευάσεις σε τόπους όπου δεν χρειάζεται ηλεκτρισμός”, λέει ο Κλάους Λίπολντ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. “Και ύστερα πρέπει να μεταφέρεις την ηλεκτρική ενέργεια κάπου αλλού”.
Οι ανεμογεννήτριες δεν “φυτεύονται” σύμφωνα με την έκθεση αυτή.
ENA ΑΛΛΟ μεγάλο θέμα είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τις ανεμογεννήτριες. Δεν τις “φυτεύει” κανείς, όπως φυτεύει σπόρους.
Κάθε τουρμπίνα χρειάζεται για αντίβαρο εκατοντάδες κυβικά μέτρα μπετόν μέσα στη γη. Γι' αυτό, ίσως δεν έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι αν βρεθούν άλλες ανανεώσιμες πηγές, τότε οι ανεμογεννήτριες μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να μεταφερθούν αλλού και “ούτε γάτα ούτε ζημιά”. H γερμανική έκθεση καταλήγει ότι τα αιολικά πάρκα δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές μεταβολές.
Αλλά ακόμη και αν ήταν, υπάρχουν ορισμένα τοπία που είναι πάρα πολύ πολύτιμα για να τα μετατρέψουμε σε υπαίθριους σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

πηγη http://grapsas.blogspot.com






πανέμορφες δεν είναι; εκεί από κάτω θα γεμίσει ταβερνάκια και καφετέριες για να απολαμβάνει ο τουρίστας με την <<ησυχία>> του το υπέροχο αυτό θέαμα.



Όπως καταλαβαίνουμε η αμεσότητα που δείχνει η ανεξάρτητη δημοτική αρχή Άργους Ορεστικού θα οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις που όμως δεν θα στοιχίσουν άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου, κάτι που απ'ότι φαίνεται δεν ανησυχεί κανένα εκεί μέσα (η μείζον αντιπολίτευση καταψήφισε το έργο αλλά κάτι μέσα μου μου λέει ότι αν ήταν αυτοί στη θέση της αρχής θα το υπερψήφιζε με κλειστά μάτια).
Εγκρίνουμε λοιπόν την κατασκευή αιολικού πάρκου ιδιωτικών συμφερόντων για χρήση δημόσιας γης για 25 χρόνια τουλάχιστον. Οι συμβάσεις που έχουν αυτές οι εταιρίες με την ΔΕΗ είναι ανατριχιαστικές, 140% πάνω από την τιμή που πουλά η δημόσια υπηρεσία την κιλοβατώρα θα την αγοράζει από τον ιδιώτη (μετά λέμε πώς είναι δυνατόν να μπαίνει μέσα) Και να θυμίσω πως έργα κατασκευής αυτού του είδους << πράσινης ανάπτυξης >> επιδοτούνται κατά 50% από την ΕΕ.
Αν είναι έτσι η πράσινη ανάπτυξη, τότε ζήτω που καήκαμε.



Τον Ιανουάριο του 1605 εκδόθηκε το σημαντικότερο ίσως έργο του Θερβάντες, Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσα.

Πού να φανταζόταν ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες ότι 500 χρόνια αργότερα , πολλοί άνθρωποι θα κινδυνεύουν και θα μονομαχούν πραγματικά με ανεμόμυλους (ανεμογεννήτριες) γίγαντες.      

Και τί γίγαντες, πραγματικά τσιμεντένια τέρατα 100 μέτρων ύψους και δεν ξέρω τι βάθους.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://zoistochorio.blogspot.com/

Σχόλια