Ένα ντοκιμαντέρ για τους παλαιούς σπόρους και τους καλλιεργητές των πόλεων είναι στα σκαριά .

Magnify Image
Η ιδέα για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ A Seed For Change γεννήθηκε όταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό ο Άλεξ Οικονομίδης αποφάσισε να αγοράσει σπόρους κολοκύθας από το φυτώριο της γειτονιάς του μόνο καιμόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ήταν αδύνατον. «Εδώ πουλάμε μόνο φυτά» του απάντησαν, «Οι σπόροι είναι πλέον σπάνιο είδος».
Για ένα ολόκληρο χρόνο έσπαγε το κεφάλι του προκειμένου να ανακαλύψει την πηγή των σπάνιων πλέον παραδοσιακών σπόρων, αυτών που περνάνε από γενιά σε γενιά. Έχοντας μαζέψει όλες αυτές τις εμπειρίες άρχισε να ψάχνει ένα αστικό δίκτυο οπαδών παραδοσιακών σπόρων για να τον μοιραστεί, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι δεν υπήρχε.
Έτσι λοιπόν αποφάσισε να προσκαλέσει, όσους ενδιαφέρονται, στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος,             210 3223395      , www.exilefilms.gr) την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 8.30μμ για να πάρουν ένα αγνό παρθένο φυτό για το σπίτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αγαπήσετε και να ειδοποιήσετε τον Άλεξ να σας κινηματογραφήσει όταν το καμάρι σας βρίσκεται πλέον σε πλήρη άνθηση.
Επιπλέον εκεί θα μάθετε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ του που είναι σε εξέλιξη αλλά και να προσέχετε περισσότερο αυτά που τρώτε.
Περισσότερες πληροφορίες για το προτζεκτ:
www.aseedforchange.com
Διαβάστε περισσότερα για τους γεωργούς ακτιβιστές που στήνουν σε όλη τη χώρα δίκτυα συλλογής, αναπαραγωγής και ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων σε παλαιότερο δημοσίευμα της Lifo: www.lifo.gr/mag/features/1512
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.lifo.gr

Σχόλια