Ανακαλύφθηκε ΔΙΑΦΑΝΗΣ βατραχος.


Ένας βάτραχος όπου φάινονται μέσα απο το διαφανές δέρμα του τα αυγά,  είναι ένα από τα πέντε ήδη που "είχαν χαθεί" κα πρόσφατα ξανανακαλύφθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) .

Ανακαλύφθηκε  πρώτη φορά το 1950,και το δώθηκε η ονομασία Hyperolius leucotaenius.Βρέθηκε πρόσφατα στις όχθες του ποταμού Elila στη νοτιοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.


Τα είδη των πέντε ειδών, πρωτοανακαλύφθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1952,και ήταν ένα απο τα μυστήρια που διαλευκάθηκαν κατά τις πρόσφατες εκστρατείες που έλαβαν χώρα μεταξύ της διετίας 2009 - 2011.

Τα περισσότερα από τα«χαμένα »είδη αμφιβίων, που απλά δεν είχαν δει εδώ το φως της δημοσιότητας εδώ και πολλές δεκαετίες, και η ύπαρξη τους ήταν εντελώς άγνωστη,ανακαλύφθηκαν ξανα" αναφέρει η αρχηγός της εκστρατείας Eli Greenbaum , βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο.

Η άνευ προηγουμένου προσπάθεια εστιάζεται κυρίως στην εξεύρεση δέκα είδών με υψηλή επιστημονική και αισθητική αξία . Τελικά, οι επιστήμονες σχετικά με το σχέδιο αυτό εντόπισαν μόνο 15 «χαμένα» είδη, και μόνο ένα από αυτά που επιθυμούσαν πιο πολύ για την λίστα τους.


  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.7news.gr

Σχόλια