Mechatron: σύστημα φωτοβολταϊκών με 30% παραπάνω απόδοση.


 
Η ελληνική εταιρεία Mechatron παρουσιάζει στην έκθεση Ecotec, ένα νέο προϊόν, με την επωνυμία ATLAS T80, προορισμένο για φωτοβολταϊκές επενδύσεις ειδικού τύπου.
Πρόκειται για έναν καινοτόμο ηλιακό ιχνηλάτη (solar tracker) που κινείται σε έναν άξονα και αποδεδειγμένα εξασφαλίζει 30% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τα σταθερά συστήματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ενώ το κόστος του είναι συγκρίσιμο με αυτό των σταθερών βάσεων.
Παράλληλα, έχει μηδενική ανάγκη συντήρησης για όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Όπως είναι γνωστό οι trackers είναι συστήματα που παρακολουθούν την πορεία του ήλιου και εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο μεγιστοποίηση της παραγόμενης ενέργειας και ως εκ τούτου της οικονομικής απόδοσης του φωτοβολταϊκού για όλη τη διάρκεια της επένδυσης.
Η εταιρεία Mechatron με έδα την Κρήτη είναι εξειδικευμένη στο να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για τη βιομηχανική παραγωγική διαδικασία.
Τα τελευταία χρόνια σχεδίασε και προώθησε τα πλέον σύγχρονα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών, καταφέρνοντας έτσι να γίνει ο leader της αγοράς, υπερσκελίζοντας ακόμα και αναγνωρισμένα εισαγόμενα συστήματα από ώριμες αγορές του εξωτερικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από τα μισά tracker που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας είναι της Mechatron.
Τα τελευταία χρόνια σχεδίασε και προώθησε τα πλέον σύγχρονα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών, καταφέρνοντας να γίνει ο leader της αγοράς, υπερσκελίζοντας ακόμα και αναγνωρισμένα εισαγόμενα συστήματα από ώριμες αγορές του εξωτερικού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από τα μισά tracker που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας είναι της Mechatron.
Ήδη υπάρχουν συνεργασίες με κράτη που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν τα πρώτα συστήματα Mechatron σε αναδυόμενες αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ.)
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια