Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Πουλούσαν μωρά αλεπουδάκια στο κέντρο της Ηλιούπολης!‏.

Ναι συνέβη και αυτό... Δύο επιτήδειοι, άγνωστο πως, βρήκαν δύο μωρά αλεπουδάκια (μόλις 30 ημερών) και θέλησαν να τα πουλήσουν.
Mάλιστα έβαλαν και αγγελία στο ageliopolis.gr, στην οποία ανέφεραν ότι πουλάνε μικρά 300 ευρώ το ένα!

Μόλις η αγγελία έγινε γνωστή στον κύκλο των φιλόζωων - που πασχίζουν για να περισώσουν ότι απομεινάρι της άγριας ζωής έχει παραμείνει σε αυτή τη χώρα - η «παγίδα» στήθηκε.
Σήμερα το πρωί εθελοντής του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων εμφανίστηκε ως αγοραστής των άγριων ζώων. Το ραντεβού δόθηκε σε τυπογραφείο (!) στην Ηλιούπολη, καθώς εκεί οι επίδοξοι πωλητές κρατούσαν μέσα σε κλουβί τα αλεπουδάκια.
Μόλις ξεκίνησε η συναλλαγή έκαναν έφοδο οι άνδρες του Α.Τ. Ηλιούπολης και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αθηνών.
Ο Πέτρος Καπερναράκος, υπεύθυνος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. μας εξηγεί: «Τα ζώα κατασχέθηκαν, δόθηκαν στον εθελοντή και εκείνος τα μετέφερε μέχρι τον Πειραιά. Στις 17:00 ταξίδεψαν με ιπτάμενο δελφίνι μέχρι την Αίγινα. Και εκεί θα παραμείνουν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων μέχρι να μεγαλώσουν και να τσιπαριστούν».
 Το γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δράστες, οι οδηγήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για κατάθεση στο Α.Τ. Ηλιούπολης, δεν το γνωρίζουμε.
Ως που θα φτάσει η ανοχή μας; Πόσο ακόμα πρέπει να υποφέρουν τα ζώα σε αυτή τη χώρα;
 Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε αρχικά το vachosradio.blogspot.com δείχνουν πόσο μικρά και απροστάτευτα είναι τα αλεπουδάκια που κάποιοι ανόητοι, οι οποίοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι, αλλά στοχεύουν μόνο στο κέρδος, τα στέρησαν από τη μητέρα τους.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ