Δεν μας φτάναν οι κροκόδειλοι, ήρθαν και αράχνες.

 
Μετά την έλευση των κροκοδείλων σειρά είχαν και οι θανατηφόρες αράχνες, (η «κοκκινόραχη», whitetail κλπ), λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών στην Αυστραλία και ιδιαιτέρως στην Μελβούρνη.

Εκτιμάται ότι η αύξηση των ατόμων που δέχτηκαν το δάγκωμα της «κοκκινόραχης» (reddback) έχει φτάσει το 16% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος δε, θα υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα αυτά.
Ωστόσο, το οι πολίτες δεν χρειάζεται να πανικοβάλλονται προειδοποιούν οι ειδικοί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο.
Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να μη πανικοβληθεί είναι ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από δάγκωμα αράχνης για χρόνια τώρα. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγονται μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες αυτές, συμβουλεύουν οι αρχές.
Ποια είναι τα μέρη αυτά; Σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.
Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων δρ. Κεν Γουϊνκελ, τόνισε ότι το δηλητήριο της redback αράχνης κινείται πολύ αργά και παίρνει μέρες πριν εκδηλωθεί η ολική επίδρασή του.
Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη προσεκτικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά και προειδοποίησε ότι συχνά τα συμπτώματα συγχέονται με αυτά της σκωληκωϊδήτιδας, δεδομένου ότι προκαλούν πόνους στην κοιλιακή χώρα. 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.ethnos.gr

Σχόλια