Διαρροή πετρελαίου από αγωγό στα ανοικτά της Βομβάης


Η κρατική εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας (ONGC) ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου από έναν αγωγό στα ανοικτά των ακτών της Βομβάης σήμερα Παρασκευή.

Η διαρροή εντοπίστηκε σε πετρελαιαγωγό περίπου 80 χλμ. από τις ακτές της Βομβάης, και οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχει σχηματισθεί πετρελαιοκηλίδα μήκους σχεδόν 1,6 χλμ., σύμφωνα με ανακοινωθέν της ONGC.
Η ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες ενημερώθηκαν και το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής από διαρροή πετρελαίου έχει ήδη ενεργοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει η ελάχιστη δυνατή ζημιά στο περιβάλλον, κατά το δελτίο Τύπου της εταιρίας.
«Η ONGC έχει κινητοποιήσει το σκάφος επισκευής πετρελαιαγωγών και τρία σκάφη υποστήριξης [που έχουν μεταβεί] στο σημείο για να εξακριβώσουν την έκταση της διαρροής [ώστε να υπάρξει] περιορισμός και επισκευή», ανέφερε η εταιρία.
Ένας άλλος αγωγός χρησιμοποιείται για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου από το κοίτασμα, κι ορισμένα «πηγάδια» του κοιτάσματος, από τα οποία αντλείται πετρέλαιο και αέριο και είναι συνδεδεμένα με τον αγωγό ο οποίος έχει την διαρροή έκλεισαν, σύμφωνα με την ONGC.
Η διαρροή σημειώθηκε στο Μουμπάι Χάι, ένα υπεράκτιο κοίτασμα πετρελαίου στην Αραβική Θάλασσα, 160 χλμ. από τις ακτές.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.kathimerini.gr

Σχόλια