«Αποκαλυπτήρια» για το ανανεωμένο Πεδίο του Άρεως.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Πεδίου του Άρεως πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Υπερνομαρχία Αθηνών, παρουσιάζοντας το έργο της ανάπλασης του ιστορικού πάρκου.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι που με το τέλος του θεσμού της Υπερνομαρχίας παραδίδουμε στους Αθηναίους δύο τεράστια έργα πρασίνου.
Το Αττικό Άλσος που είναι έτοιμο ήδη από την άνοιξη και το Πεδίο του Άρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το ιστορικό πάρκο της Αθήνας συνδεδεμένο με λαϊκούς αγώνες για πάρα πολλές δεκαετίες» ανέφερε σε δήλωσή της με αφορμή την παράδοση του πάρκου η υπερνομάρχης Αθηνών Ντίνα Μπέη.
Σύμφωνα με την υπερνομαρχία, όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν στη μελέτη του αρχιτέκτονα της ανάπλασης Αλέξανδρου Τομπάζη, έγιναν με βάση περιβαλλοντικές προδιαγραφές.
Στο πάρκο φυτεύτηκαν 1.200 δέντρα, 50 χιλιάδες ανθόφυτα, 7,5 χιλιάδες θάμνοι, 2,5 χιλιάδες τριανταφυλλιές, ενώ προστέθηκαν 9 στρέμματα χλοοτάπητα και 8 στρέμματα με φυτά εφαδοκάλυψης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν βασικά έργα υποδομής.
Το έργο κόστισε 9,66 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το 3ο ΚΠΣ και εθνικούς πόρους. Επιπλέον, δαπανήθηκαν 400 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση φθορών της πλατείας Πρωτομαγιάς από τα ταμεία της υπερνομαρχίας. Απομένουν κάποιες εργασίες επισκευής σε κτίρια του πάρκου τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2011. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr

Σχόλια