Κλίμα: οι αφρικανικές χώρες απέρριψαν κοινή δήλωση με την ΕΕ.

 
Οι χώρες της Αφρικής απέρριψαν μια κοινή δήλωση με την ΕΕ για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο που συντάχθηκε από τους Ευρωπαίους δεν αντιπροσωπεύει τις προτεραιότητες τους, δήλωσαν αφρικανοί διπλωμάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αφρικανός διπλωμάτης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι  «Το έγγραφο απορρίφθηκε από τις αφρικανικές χώρες, οι οποίες εκτιμούν πως η δήλωση αντανακλούσε μάλλον μια ευρωπαϊκή προτεραιότητα».
Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τους αφρικανούς υπουργούς Εξωτερικών την παραμονή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Αφρικής που άρχισε στην Τρίπολη, διευκρίνισε ο ίδιος.
Η Αφρική έχει τη  «δική της θέση», δήλωσε ένας άλλος διπλωμάτης, ενώ ένα μέλος της αφρικανικής αντιπροσωπείας διευκρίνισε πως η δήλωση είναι πρόωρη και πως οι Αφρικανοί δεν είχαν αρκετό χρόνο για να την εξετάσουν.
Ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θέμα «δεν έχει ακόμη τελειώσει», προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα εργαστεί σε όλη τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για να φτάσει σε μια συναίνεση όσον αφορά τη δήλωση για το κλίμα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.econews.gr

Σχόλια