Χαρίστε τα παλιά σας βιβλία, μην τα πετάτε.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας καλεί τους πολίτες να «ξεφορτωθείτε» τα παλιά βιβλία, δίνοντάς τα στην οργάνωση, η οποία στη συνέχεια θα τα προωθήσει σε βιβλιοθήκες σχολείων, πολιτιστικούς συλλόγους και φυλακές της περιοχής.

Η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, με σύνθημα «Μην πετάτε τα βιβλία». Καλεί λοιπόν τους πολίτες, εάν έχουν στο σπίτι βιβλία σε καλή κατάσταση τα οποία δε θέλουν πια, να τα δώσουν στην οργάνωση για την προώθησή τους σε ανθρώπους που θα τα εκτιμήσουν.
Η πρωτοβουλία είχε ληφθεί πρώτη φορά πέρυσι και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Φέτος το ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. αποφάσισε να ξεκινήσει τη συγκέντρωση βιβλίων ακόμα νωρίτερα, ώστε να τα δώσει ως «μποναμά» για τις γιορτές που έρχονται.
Η ανακοίνωση προτρέπει: «Αν έχετε στο σπίτι βιβλία σε καλή κατάσταση, που θέλετε να «ξεφορτωθείτε» επειδή τα έχετε διαβάσει, ή σας περισσεύουν ή ...δεν έχετε πια πού να τα βολέψετε, φέρτε τα σε μας. Αναλαμβάνουμε να τα προωθήσουμε σε βιβλιοθήκες σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων ή και των φυλακών της περιοχής μας».
Η συγκέντρωση των βιβλίων έχει ξεκινήσει από τις 16 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί έως και τις 17 Δεκεμβρίου, 19:00-21:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας και Σαββατοκύριακου, στο στέκι της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. (Βύρωνος 20Α, στα Ψηλά Αλώνια).
Πέρυσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 600 βιβλία, τα οποία προωθήθηκαν στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, στο «Σκαγιοπούλειο» Ίδρυμα, στο Ίδρυμα «Μέριμνα Θηλέων», και σε βιβλιοθήκες συλλόγων της περιοχής.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr

Σχόλια