Μουσείο... Απορριμμάτων στο Βουκουρέστι!.

Τις θύρες του άνοιξε την Δευτέρα το πρώτο Μουσείο Απορριμμάτων στην Ευρώπη, στο Βουκουρέστι. Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε, για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CEDD) και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών τη Ρουμανίας.
Το Μουσείο Απορριμμάτων, πρωτότυπο και σίγουρα διαφορετικό από τα μουσεία στα οποία είμαστε συνηθισμένοι, προσκαλεί τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που έχουν τα απορρίμματα στην καθημερινότητά τους, προκαλώντας τους είτε δυσφορία ή αποτελώντας, ακόμη και απειλή για τη δημόσια υγεία.
Στόχος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι το μουσείο να αποτελέσει ένα «ανοιχτό παράθυρο» για την επανεξέταση των παραμέτρων προστασίας του περιβάλλοντος από τους πολίτες, αλλά και τις κυβερνήσεις.
Τα εκθέματα του Μουσείου, αρχικά, θα κατηγοριοποιηθούν σε 13 θεματικές ενότητες, από πλαστικό, χαρτί, γυαλί και μέταλλο, μέχρι απορρίμματα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών, αλλά και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία απορριμμάτων.
Στο Μουσείο, μια ειδική ενότητα για τη ρύπανση, υπό την ονομασία «ο δρόμος των απορριμμάτων» θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις βασικές αιτίες που προκαλούν τη ρύπανση, τους τρόπους πρόληψης της ρύπανσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της εκπαίδευσης των πολιτών, ούτως ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://tvxs.gr

Σχόλια