Νέες αιματηρές διαδηλώσεις για τα πυρηνικά απόβλητα στη Γερμανία.


Υπάρχουν τραυματίες από τις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αντιτίθενται στη μεταφορά πυρηνικών αποβλήτων.
Τραυματίες υπάρχουν από τις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση από το Χάρλινγκεν στη βόρεια Γερμανία ενός τρένου που μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Γύρω στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδος) περίπου χίλιοι άνθρωποι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες βρισκόντουσαν στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Χάρλινγκεν», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Ντάνενμπεργκ, τον τερματικό σταθμό του τρένου που μεταφέρει τα πυρηνικά απόβλητα. Εκεί τα κοντέινερ με τα απόβλητα θα συνδεθούν με φορτηγά που θα τα μεταφέρουν στο Γκορλέμπεν, την τοποθεσία αποθήκευσής τους, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση κλομπ και αντλιών νερού», προσέθεσε η ίδια.
Σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο της αστυνομίας, κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έγιναν και συλλήψεις.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν συλλήψεις και τραυματίες, αλλά δεν είμαι σε θέση να πω αριθμούς», σημείωσε ο άλλος εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο οι διαδηλωτές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις ανήκουν στις τάξεις των αναρχικών και των ακροαριστερών, οι οποίοι «έριξαν φωτοβολίδες και έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των αστυνομικών».

ΠΗΓΗ
www.kathimerini.gr

Σχόλια